Ciorba de vacuta

Ingrediente: o bucata carne de vita, 3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, un  cartof mare sau doi mici, o ceapa mica, o felie de ardei gras, sare piper, un pahar de zeama de varza (moare), o mana de fasole si o mana de mazare (eu am folosit congelata), o lingura de ulei, sare, frunze de patrunjel si leustean.

Mod de preparare: se spala, curata si taie cubulete carnea, zarzavatul, ceapa si ardeiul. Se caleste ceapa, ardeiul si carnea intr-o lingura de ulei, se adauga cca 2 l de apa si se lasa la fiert pana carnea este aproape gata. Se adauga restul de zarzavat se sareaza si se fierbe bine. Se adauga la final fasolea si mazarea (fiind congelate fierb mai repede). Cand totul este gata se toarna zeama de varza, se mai da un clocot si se opreste focul. Intre timp daca supa scare se completeaz cu apa fiarta. Se toaca patrunjelul si leusteanul, se presara peste ciorba, se mesteca si se pune capacul. Ciorba se serveste cu smantana si ardei iute, dupa preferinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *