Prajitura cu nuca

Ingrediente: 3 oua, 200g margarina, 150 ml lapte, 350g faina, 100g zahar, 150g nuci tocate marunt si prajite, 1 plic praf de copt

Mod de preparare: Intr-un castron  se mixeaza margarina spuma cu zaharul, se adauga ouale si laptele. Se mixeaza bine.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune in compozitia de unt, oua si lapte.

Cand totul a devenit o pasta (daca aluatul este prea gros se mai adauga putin lapte) se adauga nucile prajite si tocate.

Se amesteca usor cu o lingura si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Se copace in cuptorul preancalzit cca 40 minute la foc potrivit.

Lasam prajitura sa se raceasca putin

si turnam siropul ( fierbem 100g zahar cu 200 ml de apa si 1 lingurita scortisoara pana se leaga) caldut peste ea.

Daca dorim ornam cu nuca macinata marunt , nuca de cocos, frisca, sau o glazura de ciocolata.

Reteta este inspirata de aici, cu mici modificari. Multumesc autoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *