Dovleac copt

Am gasit pe net o reteta de dovleac care se coace cu unt. Nu am facut asa ceva pana acum dar merita incercat. M-am inspirat de aici desi nu am folosit toate ingredientele. Prefer gustul si mirosul de dovleac copt.

Se spala coaja dovleacului, se curata de seminte, se taie felii si se aseaza in tava pe hartie de copt. Fiecare felie se inteapa cu furculita si se unge cu foarte putin unt (cat un varf de cutit). Se coace la foc mic cca 1 ora. Cand este gata se scoate din cuptor si se manaca cu pofta. Arata putin uleios dar este foarte bun.

Am facut si reteta traditionala, iar dovleacul a fost pentru mine mai aromat si mai placut la gust. Se spala coaja, se taie felii, se inteapa cu furculita si se coace in cuptorul incins in tava tapetata cu hartie.

 

5 comentarii la „Dovleac copt”

  1. Am mancat si eu acum cateva zile cel mai bun dovleac copt. Bun, fiindca era el deosebit de dulce dar nu mai coc in viata mea dovleac in aragaz.A! Ti-am mai spus poate, am un cos plin cu lampioane.

  2. Ce pofta am de dovleac copt…n-am mai mancat de cand eram copil. Nu stiu de ce, dar am impresia ca dovleacul pt copt se gaseste destul de greu. Bine, nici n-am cautat pana acum..Am dreptate sau se gaseste usor dovl pt copt? Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *