Placinta cu dovleac

Toamna o asociez cu castane prajite, padure ruginie, frig afara, foc la gura sobei, povestile bunicilor, miros de dovleac copt, muraturi asortate, haine groase, etc. Si pentru ca am cumparat de la Arad o bucata mare de dovleac si nu puteam sa-l coc pe tot, am facut placinta dupa o reteta gasita acum cateva zile in ziarul „Afaceri de VJ” la rubrica „Din retetele bunicii”, cu mici modificari.

Ingrediente pentru foi: 400 gr faina, 1 plic drojdie uscata, 2 oua, 100 gr zahar, un varf de cutit de sare.

Mod de preparare: se framanata ingredientele de mai sus cu smantana pana se obtine un aluat elastic. Se pune la crescut cca o jumatate de ora.

Ingrediente pentru umplutura: 1 kg de miez de dovleac dat pe razatoare, 250 gr zahar, 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare: se caleste miezul de dovleac pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Din aluat se intind doua foi. Se pune prima foaie in tava acoperita cu hartie de copt, se presara putin gris, se toarna dovleacul bine scurs, se presara gris in ploaie, se pune a doua foaie, se inteapa cu furculita, se unge cu ou batut si se coace la foc potrivit pana capata culoare aurie.

Se serveste calda sau rece, pudrata sau nu cu zahar farin.

6 comentarii la „Placinta cu dovleac”

  1. Asadar …problema cea mai complicata a fost procurarea dovleacului ;) Prima tura am facut dovleac copt…iar apoi …dintr-un „Hokaido” am facut in sfirsit si placinta…a iesit de vis…cu siguranta o voi face de cite ori imi va iesi dovleac in cale ;))
    Multumesc mult pentru reteta…la fel de delicioasa ca TOATE retetele probate pina acum de pe minunata ta pagina!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *