Piept de pui cu ciuperci

Cautand ceva nou de preparat din carne de pui, am gasit la Amalia o reteta care mi-a facut cu ochiul. Dar cum in dotarea congelatorului aveam numia piept de pui, am adaptat reteta si sincer a iesit foarte buna aceasta mancarica.

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat (eu am pus si un fir de polonez), 2 linguri faina, 50 g unt, 2-3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 1 ceapa potrivita, 2 catei de usturoi, 4 linguri bulion de rosii, 1/2 pahar de apa, o cutie de ciuperci, sare, piper, foaie de dafin

Mod de preparare: punem uleiul si 25 de g unt intr-o cratita si cand se infierbanta adaugam pieptul de pui taiat bucati si condimentat cu sare si dat prin faina. Lasam sa se rumeneasca la foc mic, adaugand si ceapa si usturoiul tocate.

Cand bucatile de pui s-au rumenit adaugam vinul, bulionul si apa. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.

Ciupercile le spalam bine si le taiem felii nu foarte subtiri (daca conserva este cu ciuperci intregi). Le calim in 25 g unt sau ulei .

Cand carnea este aproape gata adaugam ciupercile calite si condimentam daca e cazul cu sare.

Adaugam piper si frunza de dafin. Mai lasam sa scada vreo 10 minute la foc potrivit fara capac. Se serveste cu cartofi natur.

10 comentarii la „Piept de pui cu ciuperci”

  1. nu arata asa de bine aceasta mancare, dar este posibil sa fie buna, ce cred eu ca-i lipseste este PATRUNJELUL care da bine la vedere

  2. Bun, bun….eu am pus si putin cimbru…iar cand am calit ciupercile un catel de usturoi…
    De asemenea, la sfarsit, cu vre-un minut inainte am adaugat patrunjel verde…

    Merge brici cu mamaliguta si castraveciori murati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *