Sufleu de dovlecei

Pentru ca mi-au ramas cativa dovlecei dupa o portie de „dovlecei pane”, am cautat prin blogurile preferate si am gasit o reteta interesanta la Laura, asa ca am incercat-o. Sper sa fie pe placul meu. A sotului meu sigur nu, daca nu are o bucata de carnita pe langa….

Ingrediente: 800 gr dovlecei, 300 gr iaurt, 170 gr telemea putin sarata si mai tare, 4 catei de usturoi, 20 ml ulei de masline, 200 gr pesmet, 30 gr cascaval.

Mod de preparare: se curata dovleceii, se taie felii, se pun intr-un vas si se sareaza.

Se rasucesc pentru ca sarea sa-i cuprinda pe toti. Intr-o alta tava de pregateste amestecul lichid: se bate iaurtul cu uleiul si doi catei de usturoi pisati. In alta tava se pregateste amestecul solid: se amesteca pesmetul cu doi catei de usturoi maruntiti si cu telemeaua data pe razatoarea mica.

Luam feliile de dovlecel, le scurgem bine de surplusul de apa, ii dam prin amestecul de iaurt dupa care-i tavalim prin  amestecul de pesmet.

Intr-o forma termoizolanta unsa cu unt se aseaza feliile astfel dichisite pe lat astfel incat sa imbracam peretii si pe urma toate feliile in forma de melc (din pacate nu am facut fotografie acestei faze, scuze). La final turnam peste aranjament restul de iaurt, radem cascavalul si presaram foarte putin pesmet. Se acopera forma cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins. Se lasa cca 30 min la temperatura medie, se scoate „capacul” si se mai lasa in cuptor pana prinde culoare. Se scoate, se lasa sa se raceasca,

se taie dupa inspiratie si se serveste simpla sau langa o fripturica.

2 comentarii la „Sufleu de dovlecei”

  1. Am esuat lamentabil :((
    Nu imi dau seama care au fost problemele, iaurtul prea gros, alt tip de pesmet, vasul prea gros, cuptorul diferit, branza feta prea moale..
    O sa incerc din nou, trebuie sa reusesc la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *