Salata de sfecla „Muresul”

Pentru ca sotul meu de la pescuit mi-a adus o sfecla uriasa, m-am gandit sa fac o salata ca-mi place tare mult. Asa ca am spalat sfecla, am taiat-o in patru ca  sa incapa in oala si am curatat putin din ea ca avea putina „buba”.  Am fiert-o in oala minune, adica Kukta mostenita de la mama. Dupa cca 45 min am stins focul, am lasat-o sa se desfaca singura (oala), am scos capacul si pe madame sfecla. I-am curatat coaja, am feliat-o pe razatoarea Borner si am amestecat-o cu putina sare si otet diluat in apa binenteles. I-am dat cu putin hrean pe la nas, am amestecat-o finut sa n-o sifonez si maine o voi servi langa mancarica de vinete cu pui.

“Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului, ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. Sfecla rosie are un intens efect de energizare si de remineralizare a organismului avand in vedere ca are foarte multe glucide, magneziu, fosfor, fier si vitamina A, B,C si PP.”

6 comentarii la „Salata de sfecla „Muresul””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *