ghiocel07 on 19 August 2010 - 877 views

Pentru ca sotul meu de la pescuit mi-a adus o sfecla uriasa, m-am gandit sa fac o salata ca-mi place tare mult. Asa ca am spalat sfecla, am taiat-o in patru ca  sa incapa in oala si am curatat putin din ea ca avea putina “buba”.  Am fiert-o in oala minune, adica Kukta mostenita de la mama. Dupa cca 45 min am stins focul, am lasat-o sa se desfaca singura (oala), am scos capacul si pe madame sfecla. I-am curatat coaja, am feliat-o pe razatoarea Borner si am amestecat-o cu putina sare si otet diluat in apa binenteles. I-am dat cu putin hrean pe la nas, am amestecat-o finut sa n-o sifonez si maine o voi servi langa mancarica de vinete cu pui.

“Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului, ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. Sfecla rosie are un intens efect de energizare si de remineralizare a organismului avand in vedere ca are foarte multe glucide, magneziu, fosfor, fier si vitamina A, B,C si PP.”

Taguri:

6 comentarii la “Salata de sfecla “Muresul””

  1. nu am stiut ca si sfecla trage la undita:)Am sa incerc si eu sa mananc mai des sfecla rosie:)

  2. Vai Andrea, nici nu sti ce surprize ascund apele din Romania!

  3. @Andrea S – E o vorba romaneasca:
    “Omul cat traieste tot invata!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pilaf cu carne de pui « Retetele Mamei
  2. Ghiveci de legume « Retetele Mamei
  3. Pilaf cu carne de pui - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.