Inghetata de cacao

Desi vremea este cam racoroasa, mi-e pofta de o inghetata buna. Am gasit la Bucatar maniac una care nu necesita multe ingrediente si merge repede, asa ca, la treaba. Multumesc Cristian.

Ingrediente: 1 ou, 150 gr zahar, 200 ml lapte, 300 ml frisca lichida, 3 linguri cacao, o ciocolata cu lapte (100 gr), un plic zahar vanilat sau esenta de vanilie.


Mod de preparare: Oul batut, zaharul si laptele se amesteca si se fierb. Cand incep sa clocoteasca se adauga cacao, jumatate de ciocolata si zaharul vanilat. Se lasa la racit. Se bate frisca. Compozitia facuta mai inainte (rece) se adauga in frisca cate putin si se mai mixeaza pana se omogenizeaza. La final se aduga restul de ciocolata taiata marunt. Se pune in forme sau caserole si se da la congelator pentru cel putin 2 h. Se decoreaza cu ciocolata sau toping de ciocolata.
Rezulta o inghetata super cremoasa, pentru care nu aveti nevoie de aparat de inghetata.

6 comentarii la „Inghetata de cacao”

  1. Mmm ce bine arata. Chiar m-am gandit ca ar trebui sa ma apuc sa fac si eu ca e mai ieftin decat sa cumpar. Buna rereta. Am sa o incerc..odata:)

  2. Foarte faina si apetisanta Ghiocel.Mi-ai facut pofta.
    Premii la mine pe blogg pentru tine, daca-ti face placere sa le ridici.
    O zi frumoasa.

  3. am facut azi aceasta inghetata la rugamintile fetitei mele,acum este in congelator si astept sa inghete,copii nu mai au rabdare ca sa o savureze,cu siguranta este foarte buna dupa cum arata
    va pup si va doresc sa aveti o zi superba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *