ghiocel07 on 1 May 2010 - 7,164 views

Pentru ca maine este 1 Mai si o asa sarbatoare necesita o prajitura pe masura, am preluat de la Naina reteta de Amandine (am facut cateva modificari pe ici pe colo), prajitura care se gasea pe vremuri la cofetarie si o savuram dupa defilare. Multumesc pentru reteta.

Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 200 gr zahar, 30 ml apa, 40 ml ulei, 3 linguri cacao, 8 linguri faina

Pentru crema: 3 oua, 150 gr zahar, 2 linguri cacao, 1 pachet unt

Pentru sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri capuccino

Pentru glazura: 200 gr ciocolata, 150 ml frisca

Mod de preparare: Blatul: ouale se mixeaza cu zaharul foarte bine, se adauga pe rand apa si uleiul. Faina se amesteca cu cacao, se pune cate o lingura in compozitia de oua amestecand de jos in sus. Aluatul astfel format (moale ca si la chec) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit cca 30 minute la temperatura scazuta.

Crema: ouale se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecandu-se pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se pune o lingura de cacao, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul la temperatura camerei se freaca bine, se pune si cealalta lingura de cacao iar apoi crema care s-a racit.

Siropul: apa cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand da in clocot se pun plicurile de capuccino si se da la rece.

Glazura: se topeste ciocolata in frisca lichida pe baie de aburi

Blatul se taie in doua. Prima parte se insiropeaza cu jumatate din sirop, se pune crema si cealalta jumatate de blat. Se pune si restul de sirop iar deasupra se pune glazura. Calduta se intinde peste prajitura. Se da la rece pentru cateva ore iar apoi se taie in patrate.

Se orneaza cum dorim si cu ce avem, sau poate ramane asa.

Inca o data, multumesc Naina.

Taguri: , ,

10 comentarii la “Amandine”

  1. Ufff ce bine arata! Nu am facut niciodata dar chiar am sa incerc o data!

  2. @marcela-poti sa incerci, desi pare elaborata, se face foarte usor si este si foarte buna.,

  3. ghiocel,
    gand la gand cu bucurie! ieri ma gandeam cum as putea sa fac si eu niste amandine. multumesc de reteta…, sarumana

  4. Cu mare drag Mo. Sunt super, poti sa-l intrebi pe SIP daca nu ma crezi 🙂
    Sunt foarte usor de facut chiar daca reteta este lunga si cu de toate.
    Sa-mi spui daca si cum ti-au reusit.

  5. In blat nu se pune si praf de copt?

  6. In reteta originala nu era, dar eu am pus o linguita.

  7. Venit, vazut, placut!

    Arata sa infuleci tot platoul, asa ca eu ader in totalitate si le-am trecut pe lista. Pupicei

  8. Sau terminat, sa mai faci !

  9. Mo s-au putut manaca , dar nu stiu cine a mai mancat din ele ca eu am macat doar cateva … O sa fac cercetari !

  10. multumesc ador aceasta prajitura, cu siguranta voi incerca reteta

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.