Gris cu lapte si crema caramel

Ingrediente: 1,6 l lapte, 16 linguri gris, 8 linguri zahar, 3 linguri dulceata gutui. Pentru caramel:  10 linguri zahar

Mod de preparare: Lapte se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Grisul se toarna in ploaie. Cand incepe sa se ingroase adaugam si dulceata, dam focul la mic si punem intr-o alta oala zaharul la caramelizat.
Cand zaharul e caramelizat ungem o forma cu el

si turnam grisul fiert in lapte.

Dam la cuptor cca 10 min. Scoatem pe un gratar si lasam la racit.

Cand s-a racit suficient de bine, rasturnam grisul din tava pe un platou printr-o miscare brusca

si …pofta buna.

Reteta preluata de la Michelle

5 comentarii la „Gris cu lapte si crema caramel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *