Crema de zahar ars ( 1 )

Ingrediente: 1 litru lapte, o cana si jumatate de zahar, 8 oua, un pachetel zahar vanilat, un plic Creme Ole de la Dr.Oetker cu gust de vanilie

Mod de preparare: o jumatate din cantitatea de zahar se pune intr-o cratita mai inalta si se caramelizeaza la foc mic. Cand zaharul este  caramelizat se tapeteaza peretii cratitei prin inclinarea ei.

Se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se sparg cele 8 oua, se bat cu mixerul, se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, praful de budinca. Se adauga treptat laptele si se mixeaza in continuare. Cand zaharul caramelizat este racit se toarna compozitia de mai sus in cratita si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace cca 40 minute la foc mic. Dupa cca 30 min se deschide cuptorul si se misca putin de cratita. Cand crema este gata (adica este maronie si prinsa), se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se raceasca,

dupa care se pune un platou peste cratita si se intoarce brusc.

Se taie in felii ca de tort si se decoreaza cu frisca.

Reteta este de aici-cu mici modificari.

4 comentarii la „Crema de zahar ars ( 1 )”

  1. NU imi reuseste! Ieri am facut prima data…si am uitat laptele…ok…azi m-am pus sa o mai fac o data, problema e ca nu se intareste. Acuma citind si reteta dvs (mi-am amintit dupa ce am facut-o ca am vazut-o aici…dar prea tarziu) vad ca ati folosit si creme ole de la oetker, lucru pe care eu nu l-am facut ca am folosit alta reteta. Deja am stricat 16 oua…

  2. @Marcela-nu te da batuta. Eu am folosit budinca, dar am citit multe retete fara si se pare ca merge. Si mama facea fara budinca si era minunata. Incearca cu o cratita mai lata.

  3. Am rezolvat misterul…nu am lasat-o destul la cuptor asa ca am mai bagat-o o data…Si am reusit!!! Oricum trebuie sa o mai experimentez pana iese asa cum planuiesc dar important e ca am prins smecheria. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *