Melcisori aperitiv

Ingrediente: un pachet aluat frantuzesc, 150 g telemea, 1 lingura de smantana, 10 felii sunca presata

Mod de preparare: Aluatul se lasa la dezghetat. Se rade telemeaua si se amesteca cu o lingura de smantana. Sunca se taie fasii. Dupa ce aluaul este dezghetat se intinda pe folia deja existenta. Se pune branza si se intinde cu un cutit lat. Peste ea se aseaza fasiile de sunca. Cand este gata aluatul, ornat cu branza si cu sunca, se ruleaza de pe latura lata, nu prea strans. Din ruloul format se taie bucati de cca 2 cm si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor cca 30 min. Este bine sa ne uitam in cuptor, ca fiecare are timpul lui de coacere. In ceea ce priveste cantitatile, acestea pot fi mai mari sau mai mici in functie de preferinte. Reteta este preluata de la Daniela cu putine modificari.

7 comentarii la „Melcisori aperitiv”

  1. …am facut si eu ieri (ba nu deja alaltaieri), cu sunca presata si Emmentaler – Branza topita Hochland. RAPID, GUSTOS, ASPECTUOS!MSC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *