Rulouri din piept de pui cu varza calita

 

Ingrediente pentru rulouri: 2 bucati piept de pui (pentru 10 rulouri), 10 baghete de sunca presata, 10 de cascaval, 10 de castravete murat, feliute de masline, sare; pentru varza calita: o varza mare, doi catei de usturou, putin ulei de masiline, doua-trei picaturi de otel, putina sare.

Mod de preparare rulouri: se curata pieptul de pui de grasine si pielite si se taie in 10 felii care se bat cu ciocanul de carne. Se sareaza si se lasa in asteptare pana taiem umplutura in baghete. In fiecare felie se aseaza o bagheta de sunca, cascaval, castravete, masline sau ce doriti si aveti. Fiecare felie se ruleaza strans, se prinde cu scobitoare, se trece prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins; pentru varza calita: se curata si taie fideluta varza, se freaca cu putina sare, se lasa sa iasa apa, dupa care se stoarce bine si se caleste intr-o cratita cu putin ulei. Se adauga apa si se lasa sub capac. Cand este calita suficient, se adauga doi catei de usturoi pasati si doua picaturi de otet. Se mai lasa putin la foc mic, dupa care se stinge flacara.

Un meniu bun pentru o zi friguroasa de iarna sau poate de sarbatori. Este o mancare migaloasa dar aspectuoasa si buna.

Bofta buna!

3 comentarii la „Rulouri din piept de pui cu varza calita”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *