Muraturi asortate

Pentru ca am fost in piata la Tg Jiu si acolo piata este foarte bogata, mi-au facut cu ochiul unele legume si m-am gandit sa pun cateva borcane de muraturi asortate.

Ingrediente: trei conopide mari, o varza rosie, un kg gogonele mari si mici, cativa morcovi, o legatura de hrean, telina si marar, un ardei capia mai mare, doua plicuri Pikant fix dulce acrisor, apa, otet si zahat.

Mod de preparare: se desfaca conopida in bucatele, se curata si spala foarte bine dupa care se lasa in apa peste care se stoarce o lamaie. Varza se curata, taie bucati si se spala bine. Acelasi lucru se face cu celelalte legume. Hreanul si morcovul se curata, se spala si se taie in lung. Un morcov se taie si rondele cu un cutit special, pentru aspect. Se prepara pikantul fix conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele se aseaza in borcan dupa imaginatie. Se toarna lichidul fierbinte in borcanele asezate pe o tava de inox (ca sa nu se sparga) si se sigileaza cu capac. Se lasa borcanele la racit dupa care se pot depozita in camara racoroasa.

Spor la treaba si pofta buna la iarna langa o friptura sau o fasole scazuta.

9 comentarii la „Muraturi asortate”

  1. Buna ziua,

    Sunt incantata sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

    Va invit, asadar, sa fiti prezenta cu blogul dumneavoastra la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

    Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
    Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

    Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

    Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

    Anca Tenita,

    Marketing Manager Gustos.ro
    Tel: 021.32.41.404
    Email: [email protected]
    Web: http://www.gustos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *