Ia gogoasa neamule

Pentru ca doream ceva dulce Amalia m-a scos din incurcatura, am facut niste gogosi super. Reteta este pentru o portie.

Ingrediente: 500 gr faina alba, 2 galbenusuri, 1 cana de lapte caldut, 1 plic de drojdie uscata, 60 de grame de unt, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri de zahar, 1 praf de sare, coaja de lamaie, ulei pentru prajit, zahar pudra

Mod de preparare: se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Galbenusurile le frecam cu praful de sare si adaugam treptat restul de lapte. Turnam amestecul peste faina, adaugam aromele si putin cate putin laptele. Amestecam si cand aluatul este omogen adaugam untul topit pana acesta de incorporeaza in aluat. Merge repede pentru ca nu trebuie framantat mult, imediat aluatul se va desprinde de peretii vasului. Il punem la crescut intr-un vas uns cu putin ulei, pana isi dubleaza volumul (cca 40 minute). Apoi il intindem cu grosimea de 0,8 -1 cm pe o planseta unsa cu ulei si taiem cu paharul gogosile. Se poate alege orice marime. Gogosile se transfera intr-o tava in care am pus hartie de copt si se lasa sa dospeasca inca 30 minute. Dupa ce au crescut frumos le prajim in ulei incins punandu-le la prajit cu partea superioara in jos (adica rasturnate). Uleiului, nu trebuie sa fie foarte incins , daca se rumenesc prea repede se reduce focul.
Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar. De jur imprejur au un guleras alb iar inauntru trebuie sa fie goale .

Se pot servi cu dulceata si o cana de lapte.

Multumesc Amalia.

7 comentarii la „Ia gogoasa neamule”

  1. Wow,ce bine arata gogosile,mi-ati facut o pofta de numa-numa,imi vine sa sar pe ele si sa le infulec
    felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *