ghiocel07 on 16 September 2009 - 62,537 views

 

Ingrediente: 3 de foi napolitana, 2 pahare cu zahar, 2 pahare cu nuca, 2 oua, 125 gr unt

Mod de preparare: Intr-un vas se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste untul, cu mare grija sa nu stropeasca. Se pune nuca taiata marunt sau data prin masina, se adauga ouale batute si se amesteca foarte bine si repede. Crema astfel obtinuta se intinde calda intre foile de napolitana. Se preseaza usor, se pune o greutate si se lasa sa se raceasca. Se taie cand s-a racit.

steroids uk

32 comentarii la “Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars”

  1. wow, eu acum le vad la tine. Arata intr-un mare fel!(pacat ca nu pot mari poza) 10!

  2. Uite mariana, am marit poza pentru tine.

  3. wow ce bine arata
    multumesc d-na Ghiocel pentru reteta
    va doresc Paste fericit,multa sanatate si putere de munca

  4. Prajitura aceasta o facea si mama mea…ar tb sa o incerc si eu, ca tare mi-a placut cand eram mica, plus ca in loc de crema, topea bomboane de lapte in unt…hmmm, delicios!
    Un weekend fain

  5. @liana-bine ai vebit pe la mine. Incearca si o sa-ti placa.

  6. Am facut crema aseara,si este un deliciu!

    Multumesc mult si va doresc multa sanatate si noroc.

  7. defapt nu este nevoie sa adaugi neaparat nuca ptr ca nu-ti sta nimeni cu pistolul la tampla.poti adauga la fel de usor si niste alune(logic cu conditia sa nu fie sarate)

  8. @eu-nu a spus nimeni ca este obligatoriu, dar daca este “Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars” atunci este nuca, daca este vorba de alune atunci este “…..cu crema de alune si zahar ars”. Oricum alunele sunt destul de scumpe asa ca raman la nuca. Poti incerca cu alune si-mi spui cum ti-au iesit foile.

  9. sek

  10. e super tare reteta a fkt.o shi mama shi e ffff gustoasa…..miammiamyyyy…..love this cakes…..

  11. f buna, insa nu ai specificat marimea foilor de napolitana, astfel ca la mine nu a ajuns f bine crema pt foile pe care le-am avut

  12. Imi pare rau. Trebuia sa pui pe foaie si s-o tai dupa cata crema ai.

  13. este foarte buna si delicioasa si copiilor mei le place multumesc mi-a iesit perfect

  14. ai dreptate si ma bucur ca are trecere in randul copiilor.

  15. am facut si eu reteta si este foarte gustoasa

  16. Am si eu o intrebare! Ouale se bat cu jumatate din cantitatea de zahar sau nu? si cand adaug ouale iau cratita dupa foc? Mi-e teama sa nu se faca oul numai zdrente ca la ciorba. Va pup si astept raspuns!

  17. Daca respecti intocmai reteta nu are de ce sa-ti fie teama. O sa-ti reuseasca din prima. Ouale se bat fara zahar. Dai cratita de pe foc, le pui si amesteci repede.

  18. e foartee buna

  19. si in plus nu e asa greu de facut precum pare

  20. @alex-daca vrei ceva cu adevarat sigur nu este greu

  21. You got a very good website, Glad I found it through yahoo.

  22. Multumesc pentru reteta. A iesit perfect!

  23. Reţetă uşoară şi ft bună…mia ieşit şi mie. Mulţumesc.

  24. buna as dori si eu sa fac aceasta prajitura, ceea ce nu inteleg, ouale le adaugi cand iei crema de pe foc sau le adaugi in momentul cand este pe foc crema? multumesc 🙂

  25. @madalina-dai cratita de pe foc, pui ouale batute si amesteci repede.

  26. INCERC S-O FAC –DAR AM EMOTII -SPER SA FIE BUNA SI S-O REUSESC !

  27. @VIKY-sigur o să reușesti.

  28. multi nu stiu sa masoare in “pahare”. ne puteti spune gramajul, va rog?

  29. @diana-nu am cântărit “paharul”. Este vorba de un pahar obișnuit de apă.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Beneficiile miezului de nuca « Ghiocel07
  2. Mamici fericite de Aprilie 2011 - Pagina 1493
  3. Foi de napolitana cu caramel - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.