ghiocel07 on 22 August 2009 - 5,646 views

Ingrediente: 1 kg ardei iute (verde), 2 kg ardei capia (roșu), ½ l oțet, ½ cană zahar, 2 lingurițe sare mare

Mod de preparare: Se toacă fideluță ardeii iuți până la cotor cu semințe cu tot și ardeii capia fideluță, făra semințe (se poate folosi răzătoarea Borner, dar aveți mare grijă, rețeta nu se face cu carne !).

Se amestecă ingredientele enumerate, se macerează 24 ore, mestecănd din când în când.

Se pune amestecul în borcane uscate și se toarnă lichidul rezultat peste ele.

Se ține în cămară (în frigider) și se folosește la ciorbe, sărmăluțe, tocănițe sau la orice considerați necesar.

Reteta este aici.

2 comentarii la “Ardei iute pentru ciorba – iuteala”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ciorba cu oase graft
  2. Sarmale reinterpretate

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.