ghiocel07 on 11 July 2009 - 9,834 views

Ingrediente: un pachet de aluat foietaj de la Linco, 5 mere mari, 100 gr zahar, o lingurita scortisoara, o lingura pesmet

Mod de preparare: se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama. Aluatul de foietaj (imediat dupa ce s-a decongelat) se taie in doua. O foaie se intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se presara putin pesmet (cca o lingura), se pun merele calite si foaie a doua deasupra. Se inteapa cu furculita si se unge cu ou batut. Se coace in cuptorul preancalzit, cca 40 minute. Numai buna pentru o seara ploioasa.

6 comentarii la “Placinta cu mere”

  1. Superb.Exact asta intentionez sa fac azi.Numai ca eu am foi de placinta.Tot de la Linco.

  2. Merge si asta. O sa iasa cu foaia obisnuita de prajitura, cred. Oricum incearca, sigur va fi buna.

  3. Un aluat foarte bun aluatul Linco.
    pt cei ce produc acest aluat tineti-o tot asa.

  4. mmm, de cate ori ajung aici, prea rar dupa dorintele mele,gasesc masa pusa si pe ea numai bunatati :)cred ca aroma de mere , de placinta m-a adus de nas pana aici 🙂

  5. Foarte buna reteta. Mi-a iesit o minunatie de placinta 🙂

  6. super placinta a iesit marfa si cu scortisoara

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.