ghiocel07 on 11 July 2009 - 1,487 views

Ingrediente: 400 g cartofi, 100 gr faina, sare, 1 lingurita de smantana, prune bistrite, ulei, zahar, pesmet

Mod de preparare: Se face un aluat din cartofii fierti, curatati si zdrobiti, cu faina, smantana si putina sare. Se pun toate pe masa si se framanta pana se face un aluat nu prea tare si bun de intans. Se intinde o foaie de cca 1 cm grosime, se taie in patrate atat de mari cat sa imbrace bine o pruna. Se rotunjeste intre palmele tapetate cu faina. Cand toate galustele sunt facute, se fierb intr-o oala cu apa clocotita, la foc mic. Dupa ce se ridica la suprafata se mai dau un clocot, se scot cu spumiera si se dau prin pesmet prajit intr-o cratita. Se servesc cu zahar tos.

Taguri:

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.