Putina desteptaciune

  • Zaharul vanilat se poate obtine acasa. Intr-un borcan cu capac se pune zahar si in mijloc un baton de vanilie.
  • Albusul de ou se bate mai usor daca se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa.
  • Albusul de ou ramas de la prajitura se pastreaza mult timp daca se congeleaza.
  • Oul se curata mai usor daca in apa in care fierbe se adauga cateva picaturi de otet. Se pot fierbe ouale in apa cu sare si atunci nu mai trebuiesc racite in apa.

  • Daca mancarea a iesit prea sarata, se poate salva cu putina frisca sau iaurt.
  • Daca laptele sau frisca incepe sa se acreasca, se poate preveni acest lucru adaugandu-se putin bicarbonat de sodiu.
  • Pentru ca orezul sa ramana intreg si alb la fiert, se adauga in apa de fiert o felie de lamaie.
  • Vasele de aluminiu se pot curata mai usor, punand in ele apa cu cateva felii de ceapa rosie. Lasand sa fiarba se observa ca depunerile de pe peretii vasului se vor desprinde usor.
  • Pentru inlaturarea mirosului de peste de pe vase si maini, acestea se freaca cu mustar sau bicarbonat de sodiu si se curata cu zeama de lamaie.
  • Mirosul de usturoi se inlatura cu apa cu otet sau zeama de lamaie.
  • Daca ceapa este tare, dupa curatate se pune in putina apa rece. La taiere nu mai plangem.
  • Usturoiul nu se va lipi de cutit daca se sareaza putin lama cutitului inainte de taiere.
  • Daca se pun cateva picatur de zeama de lamaie in apa in care se fierb ciupercile, conopida sau fructele, acestea isi vor pastra culoarea initiala.
  • Pentru a nu incolti cartofii, acestia se pastreaza in loc racoros si cu cateva mere langa ei.
  • Pentru a se curata mai usor cartofii noi, acestia se tin putin in apa calda in care s-a adaugat un varf de cutit de bicarbonat.  Coaja se indeparteaza foarte usor.
  • Cartofii taiati in lung fierb mai usor decat cei taiati in latime.

3 comentarii la „Putina desteptaciune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *