Inghetata de vanilie

Ingrediente: 475 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie, 6 galbenusuri, 100 gr zahar tos, 225 ml frisca lichida

Mod de preparare: Se incazeste intr-o cratita laptele amestecat cu esenta de vanilie. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza laptele amestecat cu vanilie. Se pune pe foc si se amesteca compozitia cu o lingura de lemn pana compozitia se ingroasa usor (sa nu fiarba crema ca se taie). Se ia de pe foc crema se toarna intr-un vas rece si se acopera cu hartie pergament ca sa nu faca pojghita. Se lasa sa se raceasca. Se pune in congelator pentru 2 ore. Intre timp se bate frisca. Crema racita si inghetata si se mixeaza pentru a se sparge cristalele de gheata dupa care se adauga frisca batuta. Se amesteca usor, se pune int-un vas, se inchide cu capac si se da la congelator pentru 3 ore, pana se intareste bine.

Varianta: cand de incorporeaza frisca se adauga ciocolata rasa si alune prajite. Se poate servi in cupe mari peste salata de fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *