ghiocel07 on 25 May 2009 - 1,969 views

Ingrediente: 1 dovlecei crud, 2 oua, faina, sare, ulei pentru prajit

Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie in lung sau rondele. Se sareaza, se intorc pe toate  partile si se lasa cateva minute. Se scurg bine de apa pe care o lasa dovleceii si fiecare felie se tavaleste prin faina si ou batut. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Cand sunt gata prajite feliile de dovlecel se scot pe prosop de hartie, pentru ca uleiul in surplus sa fie absorbit.

Dovleceii pane se servesc cu cartofi prajiti si cu salata de varza alba.

6 comentarii la “Dovlecei pane”

  1. si mama facea reteta asta. Ce ti-e si cu mamele astea

  2. Proba de foc a mincarilor de la vremea asta.

  3. sã tavaleste prima ora prin faina si dupa aia prin ou batut?? sau invers?

  4. @Nathalia-da, asta este ordinea: faina, ou.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cartofi cu dovlecel pane - Retetele mamei
  2. Dovlecel pane cu garnitură de orez - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.