ghiocel07 on 4 April 2009 - 1,184 views

Ingrediente: 3 oua intregi, 1/2 l lapte, 1 cana plina zahar, faina cat cuprinde, coaja de lamaie, vanilie sau rom, 1 lingura cu drojdie muiata in apa.

Mod de preparare: Se freaca ouale, zaharul, coaja de lamaie, vanilia sau romul. Se adauga incet laptele cu drojdia dizolvata. Sa lasa sa se odihneasca o ora sau de pe o zi pe alta.  Apoi se adauga faina cat cuprinde pentru un cozonac obisnuit. Se amesteca bine apoi se framanta, pana cand aluatul se dezlipeste de pe vasul de framantat. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se imparte compozitia in trei. Se rasuceste si se pune in tava lunga pentru cozonac. Se poate umple cu cacao, nuca macinata, mac sau stafide. Toate in amestec cu zahar. In acest caz se intinde blatul pe masa se aseaza deasupra umplutura, se face sul si se pune in tava.

Taguri: , , ,

Un Comentariu la “Cozonac”

  1. Pare delicios.Un cozonac cu specific italian.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.