ghiocel07 on 21 March 2009 - 1,221 views

Ingrediente: 1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, putina sare, 2 lingurite zahar, 2 lingurite de ulei

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se face un loc la mijloc unde se sparg ouale se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul foarte bine cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 2 lingurile de ulei si se bate in continuare. Pentru ca aluatul sa fie pufos se pune putina apa minerala sau sifon. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se incinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarna din compozitie cu polonicul,  se roteste tigaia ca sa se acopere tot fundul. Se coace pe o parte dupa care se intoarce prin aruncare sau cu ajutorul cutitului. Din cand in cand se amesteca compozitia din castron si daca este cazul se subtiaza cu apa minerala.

Dupa ce sunt gata, clatitele se pot umple cu dulceata, finetti, cacao si zahar.

Reteta postata la solicitarea lui Cristi.

Taguri:

4 comentarii la “Clatite”

  1. ghiocel,clatitele sunt niste deserturi minunate!multumim de reteta,ale tale arata f. bine!

  2. Daca nu puneai reteta de clatite … nu se ARDEA fiul tau!
    Noroc in albusul de ou .

Trackbacks/Pingbacks

  1. Arsurile se vindeca cu albus de ou
  2. Clatite ca la mama acasa

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.