Cozonac Steluta

Ingrediente: 1/2 litru lapte, 1 kg faina, 4 oua intregi, 300 gr zahar, 8 linguri ulei, 70 gr drojdie.

Preparare: Se fierbe laptele si se pun 3 linguri faina, se amesteca bine si se pune la racorit. Apoi se adauga ouale batute cu zahar, se incorporeaza cu faina si maiaua (drojdia dizolvata in putin lapte cu faina). Se amesteca si framanta bine, se pune uleiul caldut, se framanta in continuare pana se dezlipeste de pe vas, dupa care se pune aluatul la crescut. Cand este crescut se pune pe planseta si se fac cozonacii simplii, cu cacao, nuca sau orice alta umplutura. Se coace 3/4 ora la temperatura potrivita.

6 comentarii la „Cozonac Steluta”

  1. E necesar de altfel ca aluatul cand e pus la dospit sa fie depozitat intr-un loc caldut….preferabil ferit de usa sau geam….ci undeva cat mai la caldura. Din poza cozonacul pare delicios ! Pofta buna tuturor gospodinelor >:D< !

  2. Retetele care sunt fara multe amanunte sunt luare din caietul mamei si pe vremuri se scria cat mai putin, de obicei fiind notate la repezeala din spusele cuiva. Acestea nu toate sunt si incercate de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *