Pricomigdale

Ingrediente: 6 albusuri, 300 gr zahar, 200 gr nuci, 30 gr faina, 10 picaturi esenta de migdale, 1 pachetel zahar vanilat, 20 gr zahar pudra.

Mod de preparare: Se dau nucile prin masina, se amesteca cu zaharul, se adaura albusurile nebatute si se incalzeste compozitia pe aragaz. Se adauga zaharul vanilat, esenta de migdale si faina. Se imbraca o forma in hartie si cu ajutorul unui cornet se toarna gramajoare rotunde. Pe fiecare se aseaza o jumatate de nuca. Se coc la foc potrivit. Se uda hartia pe dos si apoi se dezlipesc pricomigdalele. In loc de nuci se pot folosi alune sau migdale maruntite.

Sursa foto

6 comentarii la „Pricomigdale”

  1. sa-i dea Dumnezeu sanatate mamei tale ca a crescut o fata atat de priceputa.
    scuze ca a-m scris la persoana I dar …

  2. @soraana-din pacate mama mea este de 10 ani in lumea ingerilor, iar eu nu sunt asa priceputa la bucatareala. Ea era priceputa si mi-a lasat o multime de retete pe care m-am gandit ca este bine sa le impartasesc cu voi, toti cei care cititi. Te mai astept pe aici.

  3. e foarte bine ca ati facut acest blog…nimic nu se compara cu retetele mamelor si bunicelor ….si asa ramane raman oarecum orintre noi :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *